• Vaten

    Alles voor een passende verpakking

Ons assortiment vaten biedt u een ruime keuze aan materialen, inhoudsmaten en uitvoeringen. U kunt kiezen uit deksel-, bondel- en bergingsvaten of speciale uitvoeringen.

De vaten zijn verkrijgbaar in kunststof of (roestvrij/inox) staal, een deel is voedselgeschikt. Ze zijn alle UN-gekeurd, sommige bevatten ook een UN-goedkeuring X of Y voor vaste of vloeibare stoffen. De deksel- en bondelvaten zijn niet alleen nieuw, maar ook gereconditioneerd verkrijgbaar.

Kunststof bondel- en dekselvaten

Deze UN-goedgekeurde vaten zijn in verschillende groottes per pallet standaard in blauw verkrijgbaar, bij grotere afname kunt u uit diverse kleuren kiezen. De vaten zijn nieuw verkrijgbaar in voedselgeschikt HDPE maar ook gereconditioneerd. Het 220 liter bondelvat is verkrijgbaar in regeneraat. De dekselvaten worden afgesloten met een deksel met spanring.

Stalen bondel- en dekselvaten

Wij leveren stalen bondelvaten en dekselvaten in vele varianten voor divers gebruik. Van standaard stalen vaten en vaten met een chemische of voedselgeschikte coating en chip tot roestvrijstalen/inox vaten. De vaten kunnen voorzien worden van bijvoorbeeld een screen of litho print. Onze vaten zijn per pallet standaard in blauw verkrijgbaar, bij grotere afname kunt u uit diverse kleuren kiezen.

Bergingsvaten

Bergingsvaten zijn overmaatse vaten van kunststof of metaal die worden gebruikt om lekkende vaten te herbergen. De kunststof serie dekselvaten met schroefdeksel bevatten een X-goedkeuring. Ons stalen overmaatse vat is voorzien van een T-goedkeuring, hierdoor mag dit vat gebruikt worden om lekkende vaten met ADR producten te transporteren.

Schroefdekselvaten

Deze voedselgeschikte wijdmondse vaten van HDPE bevatten een UN-goedkeuring voor vaste stoffen (1H2). De robuuste waterdichte vaten met verzegelingsmogelijkheid (tamper evident) beschermen waardevolle en gevaarlijke stoffen tegen vocht, vervuiling en ongewenste ingrepen. De ruime (super) wijdmondse schroefopening biedt gemak bij het vullen en ledigen.

RVS / inox vaten

Wij leveren drie series vaten van RVS (roestvrij staal of inox). EKF is een serie stalen vaten van 20 tot 100 liter met afneembaar deksel die geschikt zijn voor de farmaceutische, de chemische en de levensmiddelenbranche. Serie EDF en ESF zijn geschikt zijn voor producten met hoge hygiëne-eisen. EDF vaten zijn leverbaar van 50 tot 200 liter met volledig afneembaar deksel. ESF bondelvaten met twee schroefopeningen hebben een inhoud van 12 tot 200 liter.

Vraag ons naar de minimale afname en levertijden van de verschillende modellen.

Vatisolatie en -verwarming

Wij leveren diverse modellen vat- en basisverwarmers en isolatie. Deze zorgen voor een constante temperatuur, voorkomen bevriezing of behouden de viscositeit van de inhoud van vaten. Er is een ruime keuze in verwarmingselementen en temperatuurregelaars. U kunt ook een warmtekamer gebruiken, vraag ons naar de mogelijkheden.

Opvang- en lekbakken

Veilig vullen en ledigen van gevaarlijke stoffen doet u met behulp van een opvakbak of lekbak. Deze vangt gemorste vloeistoffen op en beschermt uw personeel en de omgeving. Lees onze drie tips bij aankoop van lekbakken