Geef gladheid geen kans

Wij hebben alles in huis om te zorgen dat u gladheid de baas bent: bestel nu uw strooizout, dooiparels en sneeuwschuivers.

Strooizout is een sneeuw- en gladheidsbestrijder. Het zout (voornamelijk natriumchloride) mengt zich met het aanwezige water (ijs of sneeuw) en vormt zo pekel. Het vriespunt van pekel ligt lager dan dat van water, waardoor het mengsel ontdooit en vloeibaar wordt. Het pekel verbreekt bovendien de verbinding met de bodem, waarna het zich eenvoudig laat verwijderen. Na het strooien moet er voldoende verkeer zijn om een goede menging te krijgen.

 

Dooiparels is een sneeuw- en gladheidsbestrijder. De parels mengen met het ijs en verlagen het vriespunt van het mengsel waardoor het na verloop van tijd vloeibaar wordt en wegspoelt. Na het strooien moet er voldoende verkeer zijn om een goede menging te krijgen. Dooiparels werken langer door dan zout en zijn minder schadelijk voor het milieu. Ze bevatten geen corrosieve eigenschappen en zijn daardoor beter geschikt voor wandelpaden en speciale bestrating dan strooizout.

Met een bijpassende sneeuwschuiver en strooiwagen, kunt u gladheid op eenvoudige wijze bestrijden.

Bestel nu wat u nodig heeft: neem contact op.