Alpak

zoekvenster sluiten

Reconditionering

Hergebruik is kostenbesparend

We leveren u graag nieuwe verpakkingen maar zijn ook de eerste om het hergebruik van IBC containers en vaten aan te bevelen. Dankzij ons proces van reconditioneren kunnen we gebruikte verpakkingen immers weer als nieuw maken. Gebruikte IBC's worden ingezameld en gerecycleerd op basis van inhoud en uiterlijk. Herbruikbare IBC's gaan het reconditioneingsproces in en worden gereinigd, ontdaan van alle etiketten, getest op lekken, voorzien van nieuwe verzegeling en als laatste uitwendig gecontroleerd. De IBC's zijn dan gereed voor hergebruik. Mogelijk komt een IBC opnieuw bij ons binnen en belandt zo wederom in deze kringloop.

Hergebruiken is milieuvriendelijk en verkleint uw ecologische voetafdruk maar is bovendien ook budgetvriendelijk. Zo kan u tot 40% besparen bij het aankopen van gerecycleerde verpakkingen.

Reconditionering

100% proper en geurvrij

We spoelen en testen uw gebruikte verpakkingen tot ze geurvrij en 100% proper zijn. Dat zijn voorwaarden om ze een tweede leven te geven voor non-food toepassingen.

Enkel geschikt voor non-food doeleinden

De organisatie van onze infrastructuur is zodanig dat er geen besmetting kan optreden tussen de reinigingseenheid en de opslagloodsen met verpakkingen voor voedingsmiddelen. Tweedehandsverpakkingen worden overigens nooit hergebruikt voor de food industrie.

Hoe wij u kunnen helpen met het besparen van kosten

Het hergebruik van containers voor vloeistoffen heeft voor ons geen geheimen meer. We geven u graag advies over de manier waarop uw bedrijf op een ecologische en kostefficiënte manier kan omgaan met tweedehandsverpakkingen.

 

Reconditionering
Reconditionering