Alpak is uw partner voor complete dienstverlening op het gebied van verpakkingen.

Alpak levert verpakkingen en toebehoren en haalt uw lege gebruikte verpakkingen op. Deze kunt u opslaan in onze afzetbakken en in bepaalde gevallen laten reconditioneren voor hergebruik. De gereconditioneerde verpakkingen kunnen wij aan u (retour) leveren.

Kwaliteit

Onze kwaliteit is gewaarborgd met de volgende erkenning, registratie en certificatie.

VAL-I-PAC
Wij zijn geregistreerd onder nummer 517077 bij de VAL-I-PAC als erkend ophaler van verpakkingen. Download hier het Attest VAL-I-PAC Erkend Operator.

Nationale en Internationale Wegvervoer Organisatie (NIWO)
Wij zijn geregistreerd onder nummer 517077 bij de NIWO op de VIHB(Vervoerder, Inzamelaar, Handelaar en Bemiddelaar)-lijst. De NIWO verleent ons de vergunning om gebruikte verpakkingen te verwerken. Zoek ons online op in de VHIB-lijst.

Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij (OVAM)
Wij zijn geregistreerd onder nummer 5789 bij de OVAM als erkend vervoerder van gebruikte, vervuilde verpakkingen. Zoek ons online op in het loket van OVAM.

Duurzaamheid

Duurzaamheid zit in ons DNA

Hergebruik van verpakkingen uit respect voor het milieu en vanuit economische motieven zijn al vanaf de oprichting in 1986 vertrouwde begrippen bij ons. Dankzij de zonnepanelen op de daken van onze nieuwe loodsen voorzien we voor 100% in onze eigen energiebehoefte. Daarnaast hebben we een opslagcapaciteit van maar liefst 1 miljoen liter regenwater. Dat is ruim voldoende om onze spoelinstallatie te bevoorraden. Na het reinigingsproces wordt het vervuilde water gezuiverd zodat het opnieuw als spoelwater gebruikt kan worden.

15.000 m2

centraal in België gelegen, vlak aan de E314

40+ merken

verpakkingen en toebehoren in ons assortiment

4.500.000 liter

drinkwater besparen we per jaar door onze regenwateropvang

135 zonnepanelen

zorgen voor de electriciteit van onze vorkheftrucks en machines

Geschiedenis

Alpak werd in 1986 opgericht door de broers Bruno en Carlo Branders als reconditioneringsbedrijf voor vaten en IBC’s. Ze stelden tot hun verbazing vast dat ondernemers de pas geïntroduceerde en dure IBC’s moesten kopen om ze na het eerste gebruik al meteen weer bij het afval te zetten. Daarom begonnen ze de containers op te halen om ze vervolgens te reinigen en te reconditioneren. Nadien brachten ze de verpakkingen weer als tweedehandsverpakkingen in omloop.

In 2005 werd het familiebedrijf overgenomen door de Nederlandse Houweling Groep. De twee families vullen elkaar mooi aan doordat Houweling gespecialiseerd is in het leveren van nieuwe verpakkingen en Alpak in het leveren van gereconditioneerde verpakkingen. We bleven sindsdien onze leidende positie behouden in het reconditioneren van verpakkingen, maar kenden door de overname ook een krachtige groei inzake de distributie van nieuwe verpakkingen.

 
Logo Agriplas
Logo Bericap
Logo Borring Plast
Logo Curtec
Logo Enco Europe
Logo Flux
Logo Groku
Logo Kautex
Logo Mauser
Logo Obeck
Logo OMCE
Logo Plazur
Logo Ropac
Logo Siepe
Logo SL Packaging
Logo Sotralentz
Logo Stelioplast