Innovatieve verpakkingen op plaats 35

De Houweling Groep is op plaats 35 geëindigd in de MKB Top 100 met haar innovatie van kunststof verpakkingen van 100% post-consumer recycled afval. De Kamer van Koophandel publiceerde deze jaarlijkse ranglijst op woensdag 26 september.

Verpakkingen van afval

Flacons en jerrycans worden normaal gesproken gemaakt van aardolie. De Houweling Groep ging op zoek naar een duurzaam alternatief. En dat is gelukt! Het is nu mogelijk om flacons, emmers en jerrycans te maken uit kunststof afval. Deze gerecyclede kunststof verpakkingen zijn een nieuwe stap in circulair ondernemen: ze verkleinen de afvalberg, besparen op fossiele grondstoffen en reduceren de uitstoot van CO2. Dankzij deze uitvinding werd de Houweling Groep genomineerd.

MKB Innovatie Top 100

De MKB Innovatie Top 100 van de KvK laat zien waar we in Nederland goed in zijn: innoveren. Innovatieve ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf strijden elk jaar voor een plaats in de ranglijst. Alle bedrijven van de Top 100 hebben succesvolle innovaties doorgevoerd op het gebied van een product, dienst, proces of organisatie. De ranglijst geeft een goed beeld van de innovatieve kracht van het mkb op dit moment.