In de race voor Klimaatambassadeur 2018

Elk jaar roept het milieu-infopunt voor de kmo (miK) een Vlaams-Brabants bedrijf uit tot Klimaatambassadeur. Alpak is één van de top drie genomineerde bedrijven en strijdt mee voor de titel Klimaatambassadeur 2018. Helpt u mee om deze prijs te winnen?

Stem op uw favoriet

Duurzaam ondernemen in de praktijk

Alpak is genomineerd omdat ze duurzaam ondernemen  in de praktijk brengt. Dit doen ze door het inzamelen en hergebruiken van bestaande verpakkingen. Herbruikbare verpakkingen, zoals ibc’s, vaten en jerrycans worden door Alpak gereinigd, indien nodig hersteld en opnieuw ingezet. Dit reconditioneringsproces gebeurt zo ecologisch mogelijk. Zo gebruiken ze gefilterd regenwater en wordt het spoelwater gezuiverd en hergebruikt. De energie hiervoor wordt geleverd door de 135 zonnepanelen.

Verpakkingen van 100% afval

Daarnaast bieden ze in hun assortiment flessen, emmers en jerrycans aan van 100% gerecycled kunststof afval. Het produceren van verpakkingen van 100% afval is echt uniek. Deze innovatie is dan ook bekroond met een vermelding in de Nederlandse MKB Innovatie Top 100. Dit is een bekende wedstrijd waarbij Innovatieve ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf elk jaar strijden om een plaats te veroveren in de Top 100. Alpak streeft naar een circulaire economie. Door verpakkingen van gerecycled kunststof te maken, besparen ze jaarlijks 75% CO2.

Hele levenscyclus

Bij Alpak kijken ze niet alleen naar de verpakking zelf, maar naar de hele levenscyclus in de keten, waaronder opslag en transport, gebruik en afval. Zo dragen de oplossingen en sectorspecifieke producten van het bedrijf bij aan de veiligheid van personeel, de beheersing van gevaarlijke stoffen en het beperken van verspilling. Alpak is gecertificeerd en erkend ISO 9001:2008, VAL-I-PAC, OVAM en NIWO.

Stem op uw favoriet