100% post consumer recycled

Al jaren werken wij aan het verbeteren van de kringloop van het leveren van kunststof producten, de inname ervan en vervolgens hergebruik en recycling. We zijn nu zo ver dat we producten kunnen leveren die niet alleen voor 100% uit post-consumer recycled afval bestaan, maar die ook dezelfde kwaliteit hebben als producten gemaakt van virgin kunststof.

Door een gespecialiseerde sortering van het ingezamelde kunststof en een grondige reiniging en bewerking ontstaat de PCR-korrel (post-consumer-recycled). Dit granulaat, verkrijgbaar in HDPE en PP, heeft dezelfde kwaliteit als  virgin granulaat én  een vergelijkbare prijs. Daarmee is een product van 100% gerecycled materiaal beschikbaar voor de markt.

Wij presenteren met trots onze eerste serie flessen van 100% post-consumer recycled afval met een vergelijkbare kwaliteit en prijs als een reguliere fles. Serie 1 in PCR-HDPE kent twee varianten in kleur (licht en donker) en drie varianten in inhoud (250, 500 en 1000 ml). De flessen zijn per doos van resp. 300, 176 en 100 stuks per doos verkrijgbaar vanuit voorraad.

Bekijk de producten hier of lees meer in dit artikel van Verpakkingsmanagement van 23 augustus 2016.