Alpak

zoekvenster sluiten

Duurzaamheid

Duurzaamheid zit in ons DNA

Recyclage en hergebruik van verpakkingen uit respect voor het milieu en vanuit economische motieven zijn al meer dan twee decennia vertrouwde begrippen bij ons. Einde de jaren '80 begonnen Bruno en Carl Branders met het ophalen en spoelen van industriële verpakkingen om ze daarna te kunnen hergebruiken. Dat was in die tijd zeer ongebruikelijk. Vaten en IBC’s belandden doorgaans al na een eerste gebruik bij het afval.

VAL-I-PAC en OVAM

Om de hoge kwaliteit van ons tweedehandsmateriaal te kunnen garanderen, zijn we steeds verder blijven investeren in moderne reinigingstechnieken en testinfrastructuur. Als verpakkingen niet meer aan onze kwaliteitseisen voldoen, worden ze gesloopt en gerecycleerd door erkende afvalbedrijven die daarvoor certificaten afleveren.

Onze duurzame werking wordt  bevestigd door Val-I-Pac, erkend ophaler van verpakkingen, en door OVAM, erkend ophaler van vervuilde verpakkingen.

Duurzaamheid

We produceren onze eigen stroom en bouwden onze eigen spoelinstallatie

Dankzij de zonnepanelen op de daken van onze nieuwe loodsen voorzien we bovendien voor 100% in onze eigen energiebehoefte. Daarnaast hebben we een opslagcapaciteit van maar liefst 1 miljoen liter regenwater. Dat is ruim voldoende om onze spoelinstallatie te bevoorraden. Na het reinigingsproces wordt het vervuilde water gezuiverd zodat het opnieuw als spoelwater gebruikt kan worden.

Duurzaamheid
Duurzaamheid