Complete dienstverlening.

Alpak is meer dan alleen nieuwe of gebruikte verpakkingen. Wij bieden u ook graag de mogelijkheid om gebruikte verpakkingen op te halen en reconditioneren, bieden u extra opslagruimte door het plaatsen van afzetbakken en adviseren u over ontwerp en maatwerk van verpakkingen.

Recoservice

We leveren u graag nieuwe verpakkingen maar zijn ook de eerste om het hergebruik van IBC containers en vaten aan te bevelen. Dankzij ons proces van reconditioneren kunnen we gebruikte verpakkingen immers weer als nieuw maken.

Reconditionering
Gebruikte verpakkingen worden ingezameld en gesorteerd op basis van inhoud en uiterlijk. Herbruikbare verpakkingen zoals ibc’s, vaten en jerrycans, gaan het reconditioneringsproces in en worden gereinigd, ontdaan van alle etiketten, getest op lekken, voorzien van nieuwe verzegeling en tenslotte uitwendig gecontroleerd. De verpakkingen zijn dan gereed voor hergebruik. Mogelijk komt een product vervolgens opnieuw bij ons binnen en belandt wederom in deze kringloop.

Bekijk hier de acceptatievoorwaarden voor gebruikte verpakkingen.

100% proper en geurvrij
We spoelen en testen uw gebruikte verpakkingen tot ze geurvrij en 100% proper zijn. Dat zijn voorwaarden om ze een tweede leven te geven voor non-food toepassingen.

Enkel geschikt voor non-food
Ons reconditioneringsproces is zodanig ingericht dat er geen besmetting kan optreden tussen de reinigingseenheid en de opslagloodsen met verpakkingen voor voedingsmiddelen. Gereconditioneerde verpakkingen worden overigens nooit gebruikt in de voedingsmiddelenindustrie.

Hergebruik is kostenbesparend
Hergebruiken is milieuvriendelijk en verkleint uw ecologische voetafdruk, maar is bovendien ook budgetvriendelijk. Zo kan u tot 40% besparen bij het aankopen van gereconditioneerde verpakkingen.

Hergebruik van verpakkingen heeft voor ons geen geheimen meer. We geven u graag advies over de manier waarop uw bedrijf op een duurzame en kostenefficiënte manier kan omgaan met (gereconditioneerde) verpakkingen.

Design

Het ontwerp van een verpakking is van essentieel belang voor de gebruiker, maar ook voor u. Wij adviseren u graag bij de ontwikkeling van een bijzondere verpakking voor uw product.

Afzetbakken

Wij beschikken over afzetbakken die we op uw bedrijfsterrein kunnen parkeren. Ze zijn 2,5 meter breed, 7,60 of 8 meter lang en 2,90 meter hoog en bieden u extra opslagruimte. We kunnen de afzetbak leveren gevuld met de door u bestelde verpakkingen. Ook kan de afzetbak als opslag dienen voor het stockeren van gebruikte verpakkingen. Die kunnen we vervolgens ophalen en reconditioneren, zodat u of iemand anders ze opnieuw kan gebruiken.

 
Logo Agriplas
Logo Bericap
Logo Borring Plast
Logo Curtec
Logo Enco Europe
Logo Flux
Logo Groku
Logo Kautex
Logo Mauser
Logo Obeck
Logo OMCE
Logo Plazur
Logo Ropac
Logo Siepe
Logo SL Packaging
Logo Sotralentz
Logo Stelioplast