Circulaire bedrijfskleding kopen

Circulaire werkkleding

Maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzaamheid zijn niet meer weg te denken uit de huidige maatschappij. Alpak gaat hier graag in mee. Daarom kiezen we voor circulaire werkkleding voor onze medewerkers. Naast onze duurzame verpakkingen, proberen we ook op deze manier bij te dragen aan een circulaire economie.

Wat is circulaire kleding

De nieuwe werkkleding van onze werknemers is circulair. Bij circulaire kleding worden de materialen van kleding hergebruikt. Van oude kleding wordt nieuwe kleding gemaakt en dat bespaart grondstoffen.

Hergebruik grondstoffen

In circulaire kleding worden vezels steeds opnieuw ingezet. Dat bespaart grondstoffen, zoals katoen. Juist katoen is erg vervuilend. Een kwart van alle pesticiden in de wereld wordt gebruikt in de katoenteelt. Daarmee is de kledingsector, na de landbouwsector, de grootste vervuiler. Na gebruik verdwijnt kleding op de afvalberg. Kleding waarvan prima nieuwe producten gemaakt kunnen worden.

Tom Bouwmeester, manager van Houweling Veiligheid: ‘’En dat doen we dus ook door circulaire bedrijfskleding aan te bieden. De vezels van bijvoorbeeld softshell jassen kunnen tot wel acht keer worden hergebruikt.

Circulaire werkkleding kopen

In onze webshop vindt u de de circulaire producten van Tricorp, Emma en HAVEP. Maak een afspraak om meer te weten te komen over circulaire bedrijfskleding voor uw organisatie.