Bijdrage aan maatschappij

In december kregen medewerkers van Alpak de gelegenheid om een goed doel te kiezen voor het schenken van een financiële bijdrage. Dit jaar willen we voor het eerst als bedrijf een gift geven in plaats van kerstgeschenken aan relaties. Door het steunen van goede doelen op lokaal en regionaal niveau kunnen we als organisatie een directe bijdrage leveren aan een betere maatschappij. Ook onze relaties hebben we uitgenodigd om mee te stemmen. Hierop is gereageerd waardoor de actie een succes geworden is!

Uw stem telt!

Herman Houweling, directeur van Alpak: “Voor het eerst hebben we medewerkers en relaties gevraagd hun stem uit te brengen op een doel naar keuze. Het doel met de meeste stemmen wilden we graag een gift geven. We vinden het belangrijk om maatschappelijk verantwoord te ondernemen, dit is één van de dingen die we doen om bij te dragen aan een betere maatschappij. Na het starten van het initiatief kregen we positieve reacties van zowel medewerkers als relaties. ’’

Donatie goede doelen

De uitkomst van de stemming zijn twee doelen geworden:

  1. The Ocean Cleanup: Dit is een organisatie die zich bezig houdt met het opruimen van plastic afval uit de oceanen.
  2. vzw Kinderkankerfonds: Deze organisatie geeft financiële en psychologische steun aan kinderen met kanker en hun gezinnen. De behandeling maakt de genezingskansen steeds hoger maar de behandeling duurt lang en gaat vaak gepaard met bijwerkingen allerhande. Het kind wordt hoe dan ook geconfronteerd met ongemak en pijn. Ouders gaan gebukt onder angst, onzekerheid en gevoelens van onmacht. Om deze kinderen en hun ouders te motiveren om dit vol te houden en om de behandeling draaglijk te maken is veel extra zorg nodig. Het vzw Kinderkankerfonds biedt deze steun.

We willen iedereen bedanken die een stem heeft uitgebracht. De verkozen organisaties krijgen een mooi bedrag. Onlangs hebben we de The Ocean Cleanup en het Kinderkankerfonds op de hoogte gesteld en de bedragen overgemaakt.