Alpak haalt ISO-certificaten

Met trots kunnen we vermelden dat we drie ISO-keurmerken gehaald hebben. Een geslaagde audit heeft aangetoond dat Alpak voldoet aan de gestelde kwaliteitsnormen. Alpak is onderdeel van het Nederlandse bedrijf de Houweling Group. De gehele organisatie is driemaal ISO-gecertificeerd.

Professionaliteit en kwaliteit

Al enkele jaren hebben we het certificaat ISO 9001. Echter willen we verder groeien in professionaliteit en kwaliteit. Daarom zijn we het traject in gegaan om, naast ISO 9001, ook ISO 14001 en ISO 45001 te halen:

  • ISO 9001: Kwaliteitsmanagementsystemen: We laten zien dat we de belangrijkste bedrijfsprocessen in kaart gebracht en gecontroleerd hebben. Het continu verbeteren van de kwaliteit staat centraal in het toepassen van ISO 9001. Doordat medewerkers de processen goed leren kennen, raken zij steeds meer bewust van het gevolg van hun handelingen. Dit verhoogt de kwaliteit en de betrouwbaarheid van de organisatie en de producten.
  • ISO 14001: Milieumanagementsystemen: We laten zien dat we een milieumanagementsysteem hebben en zo de veiligheid van het milieu borgen. Op structurele basis besteden we in onze bedrijfsvoering aandacht aan het milieu. Het managementsysteem richt zich op het beheersen en verbeteren van milieuprestaties.
  • ISO 45001: Gezond & Veilig werken: We laten zien dat we voldoen aan de wettelijke verplichting om zorg te dragen voor de gezondheid en van ons personeel. We voeren een beleid dat gericht is op het realiseren van optimale arbeidsomstandigheden.

“Het behalen van deze drie certificaten is voor ons de bevestiging dat we de processen rond onze dienstverlening ook daadwerkelijk goed hebben georganiseerd en dat we klaar zijn voor verdere groei.” – Hans Fransen, QSHE Manager –

Interne en externe audits

Er zijn audits op locatie gehouden, ons beleid en maatregelen zijn beoordeeld en medewerkers zijn uitgebreid geïnterviewd. Hans Fransen, Quality Manager: ”We gaan er alles aan doen om deze certificaten te behouden. Gedurende het jaar vinden er interne en externe audits plaats, zodat we onszelf steeds kunnen verbeteren en kwaliteit blijven leveren”.

ISO-certificaten

De getekende ISO-certificaten zijn beschikbaar in het Nederlands, Engels, Frans en Duits.